Foto
THE ONE
B I O G R A P H Y

The One is een bandproject van de Nederlandse muzikant/producer Timothy van der Holst. Opgegroeid in de jaren 80, luisterend naar de platen van Yes, King Crimson & Genesis, werd hij aangestoken door de magie van deze progbands. Hij beschreef zijn muziek als atmosferische prog in de geest van de grote bands van de jaren 70 met een goede melodische en ritmische gevoeligheid. Na meer dan 20 albums gemaakt te hebben in de jazz en soul met bands als The Jazzinvaders, The Soul Snatchers en Laura Vane, is 'Sunrise' zijn eerste release in dit genre.

Samen met de Britse muzikant/tekstschrijver Frank ‘Fish’ Ayers begon hij in zijn studio nieuwe muziek te schrijven voor zijn eerste album. De meeste instrumenten zelf bespelend, maar met veel hulp van de Nederlandse gitarist Edwin in ’t Veld en de Britse zanger Max Gilkes ontwikkelde hij zijn geluid in zijn studio. Voor een deel van de muziek vroeg hij de hulp van de Amerikaanse gitarist Fernando Perdomo, de Nederlandse gitarist Luca Giordano en zanger Maarten Teekens.

Frank ‘Fish’ Ayres schreef de teksten letterlijk op een wervelende manier. Timothy zou hem de muziek sturen en in een oogwenk waren de woorden voor elk nummer gemaakt. Bovendien werd elke songtekst vroeg in de ochtend geschreven, vandaar - Sunrise.

Het resultaat is het album “Sunrise”. Dit album is een sonisch verhaal over een wetenschapper die met zijn logische vuist durft te zwaaien bij zijn ervaring van de werkelijkheid. Nadat hij in het complexe web van snaartheorieën is gedoken en bijna is verdronken in de verleidelijke oceaan van de kwantumfysica, wordt zijn gezond verstand vastgehouden door een draad wanneer hij zich realiseert dat verliefd worden en verliefd worden sneller is dan de snelheid van het licht. Als een acteur die zijn tekst vergeet, bevriezen de theaterlichten van een relatie hem in een droomachtige realiteit waarin hij in de ogen van Amon-Ra kijkt. Geloof of feiten? De antwoorden komen op met de zon en zijn dag is herboren.


The One is Timothy van der Holst (drums, bass, piano, hammond, rhodes, synthesizers & percussion) - Frank “Fish” Ayres (lyrics, spoken word & slide guitar) -  Max Gilkes (lead vocals) - Edwin in ’t Veld (electric & acoustic guitars)

Het album 'Sunrise' is vanaf 27 jan. 2023 verkrijgbaar op zowel CD als op 180G gekleurd - en zwart vinyl.
Concertagenda:


The One:
 Facebook YouTube