Construction Records & Boerderij presenteren: Inhalo, Hackberry & The One
Construction Records in samenwerking met Poppodium Boerderij presenteren met trots Inhalo, Hackberry en The One op 2 februari 2024!

Maak je klaar voor een onvergetelijke avond vol Nederlandse progmetal en progrock!


Bekend om hun betoverende melodieën en eigenzinnige composities. De Nederlandse band Inhalo verlegt de grenzen van progmetal. Met hun krachtige (samen)zang en virtuoze instrumentale bekwaamheid zullen ze je zeker betoverd achterlaten. Hun in 2022 verschenen debuutalbum ‘Sever’ ontving de IO-Pages' ‘Prog Award 2022’, Aardschok Magazine's 'Eremetaal' en Heaven Magazine's 'Album Of The Week' om maar wat wapenfeiten te noemen. En n.a.v. de onlangs uitgebrachte 10” ‘Live At Wisseloord Studio’ geven ze tijdens de eerste editie van Haarlem Vinyl Festival afgelopen maand een uniek optreden in de Doopsgezinde Kerk. “De gitaren waren akoestisch, het drumwerk meer ingetogen en ook hier deed de kerk met haar volle akoestiek een mooie, dienstbare galm als duit in het zakje. Juist op zo’n moment, in zo’n setting, bleek maar weer eens hoe sterk dat album was." (White Room Reviews).

Ook afkomstig uit Nederland zal Hackberry hun unieke mix van instrumentale progressieve rock en metal op het podium brengen. Afgelopen weekend openden zij het prestigieuze Progpower Europe Festival in Baarlo en lieten onder luid applaus het publiek volkomen in de ban achter. De vijfkoppige band uit Groningen staan bekend om hun vreemde maatsoorten, tempowisselingen en dynamiek. Het in 2022 verschenen album ‘Breathing Space’ kreeg lovende recensies met quotes als “Nu al in mijn Top 10 van 2023!” (Mania), “Een gevarieerd en sfeervol album vol heavy prog” (IO-Pages) en o.a. "Hun sterke melodische thema's brengen Hackberry ver boven de norm" (Gitarist).

Opening van de avond is The One, een band die furore maakt in de progrockscene. Hun kenmerkende stijl en muzikale verhalen zullen ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten. Check hun debuutalbum ‘Sunrise’ en je begrijpt wat we bedoelen. Voor fans van, maar niet beperkt tot, Yes, King Crimson & Genesis! “The One is een heel interessante nieuwe rijzende ster aan het progressief rockfirmament.” (Rock Tribune). Muziek als atmosferische prog in de geest van de grote bands van de jaren 70 met een goede melodische en ritmische gevoeligheid. The One is een bandproject van de Nederlandse muzikant/producer Timothy van der Holst ondersteunt door talentvolle muzikanten uit binnen- en buitenland, ook live!

Alle bands zijn getekend door het in 2022 opgerichte Construction Records, het progressieve sublabel van Suburban Records. Complexe nummers die zorgvuldig zijn opgebouwd om tot een uitbarsting van instrumentaal vakmanschap te komen voorzien van cleane zang en zelden radiovriendelijk vanwege hun lengte, is waar Construction Records over gaat, maar zich niet toe beperkt. Diversiteit is het sleutelwoord. Zwaar, breekbaar, krachtig, kwetsbaar, ingewikkeld of juist doordacht eenvoudig het kan ons hart allemaal sneller doen kloppen.

De avond vind plaats in Poppodium De Boerderij te Zoetermeer, waar muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland al decennia samen komen om in een intieme setting te genieten van wereldberoemde muzikanten. In de CreativeColors Zaal, met een capaciteit van 750 bezoekers, sta je oog in oog met levende legendes uit de wereld van de prog, symfonische rock, classic rock, metal, blues, jazz, soul en funk. In de afgelopen jaren betraden muzikale grootheden als Peter Frampton, Steven Wilson, Marillion, David Crosby, Kansas, Steve Hackett, Mr. Big, Queensrÿche, Blöf en De Dijk het podium.

Mis deze kans niet om getuige te zijn van deze drie geweldige bands onder één dak: De Boerderij, en onder één label: het onze! Verzeker je hier van tickets. Zet 2 februari 2024 in je agenda, het is een avond die je niet wilt missen!
    09-10-2023 17:59     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.