Construction Records brengt vinyl uit van For All We Know
Nadat in 2011 het debuutalbum van For All We Know uitkwam, begon Ruud Jolie te werken aan zijn tweede album 'Take Me Home' dat in 2017 uitkwam. Beide albums zijn nog nooit eerder op vinyl verschenen...tot nu! Construction Records zal beide albums op 180g. zwart – en gekleurd vinyl uitbrengen, gehuisvest in een gatefold hoes.

Ruud Jolie: “Het is zo gaaf dat Construction Records de eerste twee albums op vinyl gaat uitbrengen. Ondanks dat deze albums al enkele jaren oud zijn, wordt dit niet als tussendoortje gedaan. Er wordt veel zorg besteed aan wat ik graag zie en uiteindelijk de fans ook.”Het debuutalbum werd in eigen beheer uitgebracht op cd, met een met sterren cast bestaande uit Wudstik (Ayreon) op zang, Kristoffer Gildenlöw (Pain Of Salvation) op bas, Leo Margarit (Pain Of Salvation) op drums, Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten) op Hammond-orgel en Marco Kuypers (Cloudmachine) op piano en rhodes. Onder de gastvocalisten tref je onder andere Daniel Gildenlöw (Pain Of Salvation), Sharon Den Adel (Within Temptation), Damian Wilson (Threshold, Ayreon) en Ruud Houweling (Cloudmachine) aan. Ook de gastmuzikanten John Wesley en Richie Faulkner (Judas Priest) droegen bij.

Na de release van het debuutalbum begon Jolie te werken aan zijn tweede album 'Take Me Home' dat op cd en digitaal werd uitgebracht. Voor de muziek en teksten van het album werkte Jolie opnieuw samen met Wudstik. De band bestond uit dezelfde hoofdmuzikanten die op het eerste album speelden, terwijl dit keer Anneke van Giersbergen als gastzangeres op het album te horen is.

Beide albums werden geproduceerd door Jolie zelf en bevatten donkere, sfeervolle akoestische nummers tot zwaar beukende progressieve metaltracks. In vergelijking met het eerste album gaat 'Take Me Home' meer in de extremen; heavy nummers zijn heavier en rustige nummers zijn rustiger.Rob Willemse, van Construction Records: “Verrast door het feit dat deze albums nooit op vinyl zijn uitgebracht, heb ik contact opgenomen met Ruud met het idee. Ik ben erg trots dat Construction Records het vertrouwen heeft gekregen om deze twee geweldige albums uit te mogen brengen.”

‘For All We Know’
komt uit op 9 juni 2023
‘Take Me Home’ komt uit op 7 juli 2023

Bestellingen van beide albums via www.constructionrecords.nl ontvangen 'Take Me Home' gelijktijdig met 'For All We Know'!

 
    05-04-2023 11:19     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.