For All We Know - By Design or By Disaster
For All We Know - By Design Or By Disaster (CD)
Digipack, incl booklet

Artikelnummer

CONCD017

Standaard levertijd

1

EAN

8716059017174

€ 14,95
Prijs per stuk
Het aantal Construction Points dat je voor dit product ontvangt is 14
Aantal: 
Bestellen
 
Releasedatum: 22-03-2024

Sinds 2011 is For All We Know het nevenproject van Ruud Jolie, bekend van Within Temptation. Het debuutalbum van For All We Know kwam uit in datzelfde jaar, gevolgd door het tweede album genaamd 'Take Me Home' in 2017. In 2023 zijn beide albums via ons label ook op vinyl verschenen. Tijdens de Covid-pandemie begon Jolie te overwegen om een derde album uit te brengen. Dit nieuwe album, getiteld 'By Design Or By Disaster', is nu te bestellen.

Gedurende het schrijfproces werkte Jolie opnieuw nauw samen met zanger Wudstik, en de band bestaat uit dezelfde muzikanten die al op de eerste twee albums te horen waren: Léo Margarit (Pain of Salvation), Kristoffer Gildenlöw (ex Pain of Salvation), en Marco Kuypers (ex Cloudmachine). De 11 nummers op het album werden geproduceerd door Jolie zelf en variëren van metal tot rustige melodieën.

In vergelijking met de voorgaande twee albums neemt 'By Design Or By Disaster' de luisteraar mee naar nog extremere uithoeken, variërend van prachtige atmosferische strijkers tot krachtige ritmes en heavy gitaren. Ondanks deze diversiteit blijft Jolie zoeken naar onverwachte melodieën en harmonieën, waarbij hij niet bang is om buiten de gebaande paden te treden. Voor de aandachtige luisteraar zijn er ook enkele 'easter eggs' verstopt; melodieën van de vorige platen die op een vernieuwende manier terugkeren op deze nieuwe plaat, waardoor de eerste twee albums samen met deze plaat een soort drie-eenheid vormen, wat ook geldt voor het artwork.

Hoewel 'By Design Or By Disaster' geen conceptalbum is, is er zeker een rode draad te ontdekken in de songteksten. Ze vertellen het verhaal van een jonge man die zich een weg baant door het leven, waarbij hij relaties opbouwt en verliest, zoals met zijn ouders, geliefden en later zijn kinderen. Het album werpt als het ware een constante blik in de spiegel. Dit wordt weerspiegeld in het artwork, waarop drie karakters te zien zijn die dezelfde persoon vertegenwoordigen in verschillende levensfasen. De geblinddoekte volwassenen symboliseren onze vooringenomenheid en vertroebeling van het zicht, terwijl de baby nog vrij is van oordeel en volledig openstaat voor het leven. Nog...

Video Single edit 'The Future That Came Too Soon'
 
Tracklist:


1 Forced To Be Free 05:18
2 Lifeline 05:50
3 This Hell We Know 06:23
4 The Future That Came Too Soon 07:05
5 All We Did Was Hide 04:36
6 Hush 02:14
7 Remind Me To Forget You 05:34
8 Flaws 07:39
9 Guide Me In Getting Lost 04:36
10 Ghosts Of Summer's Past 04:30
11 Goodbye 04:21
For All We Know:
Facebook / YouTube / Instagram / Homepage
 

Review quotes

“Een indrukwekkend luisterplezier, met een overvloed aan opvallende nummers die alle liefhebbers van moderne, melodieuze, progressieve rockmuziek moeten aanspreken.”
DPRP


“Internationale klasse!"
KOID9 Magazine

“By Design Or By Disaster is een prachtig gevarieerd album, van heel subtiel tot complex en heftig. Jolie heeft werkelijk prachtige melodieën geschreven.”
Background Magazine

“Jolie is een songwriter met een groot talent voor timing. Hierdoor stijgt alles wat hij aanraakt boven de middelmaat uit.”
DA Music

“For All We Know creëerde een heel eigen, onderscheidend bandgeluid. By Design Or By Disaster is dan ook een echt kwaliteitsproduct.”
Empire Magazine

“Zijn soloproject is gevarieerder dan het werk van Within Temptation. Daarnaast is Ruud Jolie op gitaar in topvorm. De Hollandse school in de progressieve muziek heeft er weer een pareltje bij.”
Heaven Magazine 3/4

“Het is een album met een grote muzikale rijkdom en een behoorlijk stilistische fusie die succesvol werkt. Een vriendelijke luisterervaring en een uitstekende manier om ander publiek kennis te laten maken met progressieve rock."
Totum Revolutum

“Na een zeer aangename, bedachtzame en technisch rijke reis, die even goed thuis is in thrash als in jazz, gaan For All We Know emotioneel diep. Het is een magische combinatie."
Metal Forever 8,5/10

"Eerlijk gezegd staat er geen enkel zwak nummer op By Design Or By Disaster. Dit album is een absolute aanrader. Internationale klasse!"
IO-Pages (Vette Krent)

Ondanks dat de eerste paar seconden me om de een of andere reden op het verkeerde been zette, is dit voor de fans best een plezierige plaat.“
TheProgSpace

“Prachtig album dat vanaf de eerste speelbeurt bij de keel grijpt. Zou willen dat ik die ervaring keer op keer kon beleven.”
Never Mind The Hype

“Deze formatie heeft met kwaliteitswerk opnieuw haar stempel gedrukt op de scene van de progressieve metal.”
Hard Rock Magazine 8,5/10

"Een puike plaat met mooie melodische rock songs, waar ik erg van genoten heb en ik raad elke liefhebber van de betere pop en rock deze schijf dan ook van harte aan.”
Carry’s New Underground Music

"Emotionele rockmuziek wordt niet veel beter dan dit. Voor mij is For All We Know een van die uiterst zeldzame voorbeelden van een zijproject van vooraanstaande muzikanten waarvan het resultaat veel, veel groter is dan de som der delen."
Kevy Metal (Album Of The Week)

“En met Goodbye komt helaas al een einde aan een heerlijk album. Daarmee eigenlijk een perfect slot voor By Design Or By Disaster.”
Rockzine 5/5

"Deze fijne muzikanten leveren fantastisch werk gedurende het hele album. De hooks zijn gedenkwaardig, de productie warm, rijk en resonant. Eerlijk gezegd geniet ik echt van dit album."
Rock Report 5/6

"By Design Or By Disaster laat horen dat muziek maken ook het vrij omgaan met hokjes is en dat is iets wat For All We Know erg goed verstaan heeft. Dit is een plaat waar van het begin tot eind een veelzijdige reis genoten kan worden.
White Room

“Schaf jezelf een exemplaar aan van By Design Or By Disaster, want het is een fantastisch album. Ik hou van het hele album. Ik heb echt veel plezier gehad bij het luisteren naar het album.”
LiveProg

“By Design Or By Disaster is een avontuurlijke plaat vol dynamiek, waarop veel moois te ontdekken valt als je de tijd neemt. Het album is het wachten meer dan waard gebleken.”
Progwereld

“Bij nadere beluistering komen er toch wel enkele pareltjes tevoorschijn (‘Lifeline’, ‘All We Did Was Hide’)”.
Eclipsed Magazine 7/10

"By Design Or By Disaster is een heel goed album, dat ik je ten zeerste aanbeveel. Een intelligent rockalbum, met voor ieder wat wils."
Lazland

"Ik vind het moeilijk te geloven dat er op het gebied van melodieuze progressieve metal dit jaar veel beter werk zal verschijnen."
Rocking Greece

"Muzikaal zit het geramd in elkaar en zangtechnisch is het ook variabel, van vrij rustig tot flink stevig. Voor mij een aangename kennismaking!"
Bluestown Music

"Natuurlijk is er veel gaaf (voornamelijk) elektrisch gitaarspel. Hoe vaker je luistert hoe meer nieuwe dingen je hoort."
Esther's Rock Blog 8/10

"Het album wordt mooier naarmate het verhaal vordert. ‘y Design Or By Disaster moet wel even groeien."
Maxazine 8/10

"Bovenal staat By Design or By Disaster vol met goede progsongs. Voor progrockliefhebbers is By Design Or By Disaster zeker een must-buy!"
Aardschok 7,5/10

"Een stevig luisteralbum, dat prettig opent, veel stromingen deelt in het middenstuk en geweldig afsluit. Voor de progrockers niet te versmaden!"
Metal Experience 8,5/10

"De composities zijn al even kleurrijk als het thema en geven aanleiding tot een uitermate geslaagd album van een artiest, die niets meer hoeft te bewijzen."
Rock Tribune 8,5/10