For All We Know - By Design or By Disaster
For All We Know - By Design Or By Disaster (CD)
Digipack, incl booklet

Artikelnummer

CONCD017

Standaard levertijd

1

EAN

8716059017174

€ 14,95
Prijs per stuk
Het aantal Construction Points dat je voor dit product ontvangt is 14
Aantal: 
Bestellen
 
Releasedatum: 22-03-2024

Sinds 2011 is For All We Know het nevenproject van Ruud Jolie, bekend van Within Temptation. Het debuutalbum van For All We Know kwam uit in datzelfde jaar, gevolgd door het tweede album genaamd 'Take Me Home' in 2017. In 2023 zijn beide albums via ons label ook op vinyl verschenen. Tijdens de Covid-pandemie begon Jolie te overwegen om een derde album uit te brengen. Dit nieuwe album, getiteld 'By Design Or By Disaster', is nu te bestellen.

Gedurende het schrijfproces werkte Jolie opnieuw nauw samen met zanger Wudstik, en de band bestaat uit dezelfde muzikanten die al op de eerste twee albums te horen waren: Léo Margarit (Pain of Salvation), Kristoffer Gildenlöw (ex Pain of Salvation), en Marco Kuypers (ex Cloudmachine). De 11 nummers op het album werden geproduceerd door Jolie zelf en variëren van zware, thrashy metal tot rustige melodieën.

In vergelijking met de voorgaande twee albums neemt 'By Design Or By Disaster' de luisteraar mee naar nog extremere uithoeken, variërend van prachtige atmosferische strijkers tot krachtige ritmes en heavy gitaren. Ondanks deze diversiteit blijft Jolie zoeken naar onverwachte melodieën en harmonieën, waarbij hij niet bang is om buiten de gebaande paden te treden. Voor de aandachtige luisteraar zijn er ook enkele 'easter eggs' verstopt; melodieën van de vorige platen die op een vernieuwende manier terugkeren op deze nieuwe plaat, waardoor de eerste twee albums samen met deze plaat een soort drie-eenheid vormen, wat ook geldt voor het artwork.

Hoewel 'By Design Or By Disaster' geen conceptalbum is, is er zeker een rode draad te ontdekken in de songteksten. Ze vertellen het verhaal van een jonge man die zich een weg baant door het leven, waarbij hij relaties opbouwt en verliest, zoals met zijn ouders, geliefden en later zijn kinderen. Het album werpt als het ware een constante blik in de spiegel. Dit wordt weerspiegeld in het artwork, waarop drie karakters te zien zijn die dezelfde persoon vertegenwoordigen in verschillende levensfasen. De geblinddoekte volwassenen symboliseren onze vooringenomenheid en vertroebeling van het zicht, terwijl de baby nog vrij is van oordeel en volledig openstaat voor het leven. Nog...

Video Single edit 'The Future That Came Too Soon'
 
Tracklist:


1 Forced To Be Free 05:18
2 Lifeline 05:50
3 This Hell We Know 06:23
4 The Future That Came Too Soon 07:05
5 All We Did Was Hide 04:36
6 Hush 02:14
7 Remind Me To Forget You 05:34
8 Flaws 07:39
9 Guide Me In Getting Lost 04:36
10 Ghosts Of Summer's Past 04:30
11 Goodbye 04:21
For All We Know:
Facebook / YouTube / Instagram / Homepage
 

Review quotes


"De composities zijn al even kleurrijk als het thema en geven aanleiding tot een uitermate geslaagd album van een artiest, die niets meer hoeft te bewijzen."
Rock Tribune 8,5/10