Nieuw album For All We Know uit op 22 maart 2024!
Sinds 2011 is For All We Know het nevenproject van Ruud Jolie, bekend van Within Temptation. Het debuutalbum kwam uit in datzelfde jaar, gevolgd door het tweede album genaamd 'Take Me Home' in 2017. In 2023 zijn beide albums via het progrock/-metallabel Construction Records op vinyl verschenen. En ook dit nieuwe derde album, getiteld 'By Design Or By Disaster', zal via Construction Records op CD en gekleurd vinyl verschijnen.

ALBUM 'BY DESIGN OR BY DISASTER' RELEASEDATUM 22 MAART, 2024.

Gedurende het schrijfproces werkte Jolie opnieuw nauw samen met zanger Wudstik, en de band bestaat uit dezelfde muzikanten die al op de eerste twee albums te horen waren: Léo Margarit (Pain of Salvation), Kristoffer Gildenlöw (ex Pain of Salvation), en Marco Kuypers (ex Cloudmachine). De 11 nummers op het album werden geproduceerd door Jolie zelf en variëren van metal tot rustige melodieën.

Eerste single nu online

In vergelijking met de voorgaande twee albums neemt 'By Design Or By Disaster' de luisteraar mee naar nog extremere uithoeken, variërend van prachtige atmosferische strijkers tot krachtige ritmes en heavy gitaren. Ondanks deze diversiteit blijft Jolie zoeken naar onverwachte melodieën en harmonieën, waarbij hij niet bang is om buiten de gebaande paden te treden. Voor de aandachtige luisteraar zijn er ook enkele 'easter eggs' verstopt; melodieën van de vorige platen die op een vernieuwende manier terugkeren op deze nieuwe plaat, waardoor de eerste twee albums samen met deze plaat een soort drie-eenheid vormen, wat ook geldt voor het artwork.

Hoewel 'By Design Or By Disaster' geen conceptalbum is, is er zeker een rode draad te ontdekken in de songteksten. Ze vertellen het verhaal van een jonge man die zich een weg baant door het leven, waarbij hij relaties opbouwt en verliest, zoals met zijn ouders, geliefden en later zijn kinderen. Het album werpt als het ware een constante blik in de spiegel. Dit wordt weerspiegeld in het artwork, waarop drie karakters te zien zijn die dezelfde persoon vertegenwoordigen in verschillende levensfasen. De geblinddoekte volwassenen symboliseren onze vooringenomenheid en vertroebeling van het zicht, terwijl de baby nog vrij is van oordeel en volledig openstaat voor het leven. Nog..

    02-01-2024 17:46     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.