Scarlet Stories - Necrologies
Scarlet Stories - Necrologies
2LP, zwart 180g vinyl, gatefold

Artikelnummer

SCSTLP 01

EAN

8716059014128 / 8716059013770

€ 19,95
Prijs per stuk
Het aantal Construction Points dat je voor dit product ontvangt is 19
 
Scarlet Stories komt uit Nederland en is een relatief jonge band met het vermogen om extreem goed doordachte progressieve metal te produceren. Ze werden bekend om hun unieke donkere progressieve muziek met een eclectisch scala aan muzikale invloeden, zoals heavy metal, ambient en doom. Ze zijn voorbestemd om voorlopers te worden in de herleving van de heavy progressieve muziek naast bands als KLONE en Gojira.

Zangeres Lisette van den Berg: “’Necrologies’ is een ode aan alle dieren en mensen die geleden hebben of gestorven zijn door de hebzucht van anderen. Het is een erkenning van hun strijd, pijn of onschuld. De songs vertellen over hun lijden of over hun doodsoorzaak. Ze laten de duistere kant van de mensheid zien en gaan over emoties, onrecht, moord maar ook over schoonheid. Geschreven om tot nadenken aan te zetten en live dramatisch uitgevoerd. Het ene moment fragiel en rustig, het andere moment intens en rauw.”

"Voor fans van Opeth, Anathema, Ayreon, The Gathering, Dool & Dream Theater, 'Necrologies' heeft het allemaal in zich" - Aardschok Magazine (93/100)

‘Necrologies’ werd van maart tot en met mei 2019 opgenomen met muzikant-producer-geluidstechnicus Joost van den Broek (o.a. Kovacs, EPICA , Ayreon, Powerwolf, Navarone, VUUR) in zijn Sandlane Recording Facilities. Dit album werd mogelijk gemaakt door crowdfunding, Voordekunst, Kunstloc Brabant, Provincie Noord-Brabant en Prins Bernhard Cultuurfonds.

 
Tracklist:

Side A
1. Prologue: Scarlet Stories
2. The Tell-Tale Heart
3. Vingt Mille Lieues Sous Les Mers

Side B
4. The Gallows Tree: Part I Lullaby
5. The Gallows Tree: Part II The Price You Paid
6. The Gallows Tree: Part III R.I.P.

Side C
7. In Blood and Limbs and Gore and Clay
8. Dust
9. Craving

Side D
10. Nostalgia in a Closed Mind
11. Living, Breathing, Yesterday
12. Epilogue: Necrologies