The One - Sunrise
The One - Sunrise (CD)
Digisleeve

Artikelnummer

CONCD002

Standaard levertijd

1

EAN

8716059013749

€ 14,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Releasedatum: 27-01-2023

The One is een bandproject van de Nederlandse muzikant/producer Timothy van der Holst. Opgegroeid in de jaren 80, luisterend naar de platen van Yes, King Crimson & Genesis, werd hij aangestoken door de magie van deze progbands. Hij beschreef zijn muziek als atmosferische prog in de geest van de grote bands van de jaren 70 met een goede melodische en ritmische gevoeligheid.

Samen met de Britse muzikant/tekstschrijver Frank ‘Fish’ Ayers begon hij in zijn studio nieuwe muziek te schrijven voor zijn eerste album. De meeste instrumenten zelf bespelend, maar met veel hulp van de Nederlandse gitarist Edwin in ’t Veld en de Britse zanger Max Gilkes ontwikkelde hij zijn geluid in zijn studio. Voor een deel van de muziek vroeg hij de hulp van de Amerikaanse gitarist Fernando Perdomo, de Nederlandse gitarist Luca Giordano en zanger Maarten Teekens.

Frank ‘Fish’ Ayres schreef de teksten letterlijk op een wervelende manier. Timothy zou hem de muziek sturen en in een oogwenk waren de woorden voor elk nummer gemaakt. Bovendien werd elke songtekst vroeg in de ochtend geschreven, vandaar - Sunrise.

Het resultaat is het album “Sunrise”. Dit album is een sonisch verhaal over een wetenschapper die met zijn vuist durft te zwaaien bij zijn ervaring van de werkelijkheid. Nadat hij in het complexe web van snaartheorieën is gedoken en bijna is verdronken in de verleidelijke oceaan van de kwantumfysica, wordt zijn gezond verstand vastgehouden wanneer hij zich realiseert dat verliefd worden sneller is dan de snelheid van het licht. Als een acteur die zijn tekst vergeet bevriest de droomachtige realiteit, waarna hij in de ogen van Amon-Ra kijkt. Geloof of feiten? De antwoorden komen op met de zon en zijn dag is herboren.
Tracklist:

01 The Thoughts Of Light 03:32
02 Time Out 05:47
03 The Past Haunts Again 08:56
04 Remember 03:30
05 Lets Laugh 05:52
06 Between You And Me 04:35
07 The Time Stands Still 02:59
08 Sunrise 05:14
The One:
Facebook / YouTube
 
Album review quotes:

"Sunrise" van The One staat vol puike progressieve symfonische rock songs, die me als muziek in de oren klinken en ik kan iedere liefhebber van deze muzieksoorten deze schijf dan ook zeer aanraden.”
New Underground Music 4/4

“Sfeervol conceptueel debuutalbum van de Nederlandse band The One met enkele op gitaar gebaseerde progrocknummers. The One laat het mooiste vermoeden naar de toekomst.”
Keys And Chords 4/5

“De gehele muzikale symfogeschiedenis krijgt hier een ode door het gevarieerde aanbod aan muziek.”
Rockportaal

 “De muziek van The One luistert lekker weg, zit prima in elkaar en wordt uitstekend uitgevoerd.”
Aardschok 60/100

“Een prettige mix van stevige riffs, soms tegendraadse ritmes, heerlijke ouderwets toetsenspel, mooie gitaarpartijen en goed verzorgde zang leveren een zoveelste maar dik verdiende knipoog naar de jaren 70 op.”
Progwereld