The One een full force band met drie Nederlandse - en drie Britse muzikanten.
The One begon als een project van producer Timothy van der Holst en songwriter Frank Fish. Nu na het uitkomen van hun debuutalbum 'Sunrise' presenteren ze met trots hun progrockalbum LIVE op het Bibelot Poppodium. Ze vormden een full force band met drie Nederlandse muzikanten en drie Britse muzikanten!

Timothy van der Holst:
Drummer en songwriter van dit project. Op het album bespeelde hij enkele instrumenten, maar live is hij ‘slechts’ de drummer. Beïnvloed door de grote progdrummers van de jaren 70.

Frank 'Fish' Ayres:
Slide gitaar, bas, tekstschrijver, spoken word. De in Oxford geboren muzikant, dichter, beroemd om zijn buitensporige optredens met Frank Fish and the Fins.

Edwin in 't Veld:
Gitaar. Als gitarist gedurende meer dan 40 jaar ontwikkelde hij zich als een geweldige solist, maar vond hij de zang en arrangementen altijd belangrijker. Naast gitaar spelen coproduceerde en mixte hij ook elk nummer, wat hem de kans gaf om de muziek te creëren zoals hij die hoorde; soms klein, soms groots en dramatisch.

Ron Moser:
Keyboards. Speelt sinds 1999 in de Nederlandse Progrock scene met bands als Ulysses, For Absent Friends, Sound of Strangers.

Nick McGuire:
Bas, trompet, achtergrondzang. Britse Jazzer en meer. Studeerde Jazz aan het Rotterdams Conservatorium. Gespeeld met oa Joe Pass, Lee Konitz, Clark Terry en Bob Brockmeyer.

Max Gilkes:
Lead vocals. Maakt muziek sinds zijn 15e. Tegenwoordig verblijft hij vaker in zijn studio in Brighton dan op het podium, met als uitzondering The One.

Get your tickets here!
 
    20-02-2023 11:58     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.