Over ons

Construction Records is een divisie van Suburban Music Group waarin ook Suburban Records en Suburban Marketing & Distribution zijn opgenomen.

Suburban Distribution is begin 1997 opgericht door Ronald Drayer en toenmalig compagnon Richard Evers, die beiden voor Rough Trade werkten. Ze waren van mening dat de industrie behoefte had aan een distributiebedrijf dat zich richtte op alle 'zwaardere' muziek. Hun toewijding, gecombineerd met wat ouderwetse grit, zorgde ervoor dat niet veel later Suburban Distribution van Nederlandse bodem ontstond. De eerste labels die zich aansloten waren Nuclear Blast, Century Media, SPV en Massacre Records. Daarna volgden er nog veel meer.

Suburban Records voortgekomen uit Suburban Distribution gelooft dat al de beste muziek één ding gemeen heeft: Soul. Soul heeft het unieke vermogen om geluk, liefde, verdriet en woede te communiceren - al die essentiële eigenschappen die het verschil maken tussen een gemiddeld nummer en een uniek nummer. Telkens wanneer Suburban Records nieuwe artiesten tekent, is soul waar ze naar op zoek zijn. Zowel in hun liedjes en geluid, als in de verhalen die ze vertellen. Binnen deze parameters laten ze hun artiesten totale creatieve vrijheid toe - wat van het grootste belang is.
De selectie van Suburban is inmiddels bekend door bands als Peter Pan Speedrock, Monomyth, Bad Nerves, The Sore Losers, Navarone en Sloper (feat. Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger).

Hier bij Construction Records, het progressieve sublabel van Suburban Records zijn we het volledig eens met de missie van Suburban, maar we willen er graag wat progressieve/symfonische metal/rock aan toevoegen. Complexe nummers die zorgvuldig zijn opgebouwd om tot een uitbarsting van instrumentaal vakmanschap te komen voorzien van cleane zang en zelden radiovriendelijk vanwege hun lengte, is waar Construction Records over gaat, maar zich niet toe beperkt. Diversiteit is het sleutelwoord. Zwaar, breekbaar, krachtig, kwetsbaar, ingewikkeld of juist doordacht eenvoudig het kan ons hart allemaal sneller doen kloppen...(zolang de gitaarsolo's maar niet vergeten worden:-)).

Rob Willemse van Construction Records, heeft een geschiedenis van 16 jaar als marketingmanager voor een groot popmerchandisingsbedrijf en is momenteel ook de labelmanager van Suburban voor labels als SPV, Prophecy, Soulfood, GEP en Peaceville. Ook is hij bekend met de scene als oprichter en gitarist van de Nederlandse progressieve rock-/metalband Cirrha Niva.