Inhalo
Inhalo is geen nieuwkomer. Alle bandleden hebben over de jaren hun strepen verdient door shows te spelen over het hele continent in bands zoals A Liquid Landscape, Ivy’s Dream en The Heaven’s Devils, als supports voor onder andere Karnivool, Riverside en Marillion.

Na jaren aan hun muziek gewerkt te hebben met scene iconen zoals Jochem Jacobs (Textures) en Forrester Savell (Karnivool, Dead Letter Circus) zijn de vier Nederlanders nu klaar om hun adembenemende debuut met de wereld te delen.

Met gelaagde composities die van kalme oasen tot kolkende riffs reiken is Inhalo zo divers als een alternatieve, progressieve rockband kan zijn. Een harmonieuze mix van sereen en stormachtig die op elegante wijze bij elkaar gehouden wordt door de emotionele uitvoering. 

'Sever' is een gepassioneerde, muzikale reis over omgaan met angsten en de groei die daarin mogelijk is. Een reis waar schoonheid je in een vals gevoel van veiligheid kan wiegen, voordat de grond onder je voeten wordt weggerukt en je in een vuurzee stort.

Inhalo is Fons Herder (vocals), Roy Willems (gitaar), Peter Cats (bas) en Pepijn Gros (drums).

Album review quotes
 
"De Nederlandse alt-rock proggers Inhalo hebben met hun debuutalbum Sever misschien wel de meest aangename verrassing van de zomer uitgebracht."
Dutch Progressive Rock Pages (DPRP) 9/10

Acht sterke composities in de geest van Opeth en Riverside. Geen kleine namen in dit genre. Sever is een visitekaartje om trots op te zijn.” 
Heaven Magazine 4/4

“Het label, dat zich gaat specialiseren in prog en sympho rock/metalbands, wilde graag knallen met een eerste release…In mijn ogen een excellente en terechte keus. Het album is van begin tot eind een lust voor het oor.” 
Rockportaal

“...van begin tot einde genoten van de lekker in het gehoor klinkende muziek.”
 
New Underground Music 4/5

“Zeker voor wie houdt van wat heftiger, zwaar aangezet gitaargeweld in een progressief jasje, kan aan Inhalo veel luisterplezier beleven.”
Progwereld

“Een prestatie van internationale allure.”
Aardschok, Eremetaal 82/100

“De muziek van Inhalo is dermate speciaal dat er eigenlijk geen woorden voor zijn. Inventieve, melodieuze progrock met een stevig alternatief geluid, daar houd ik het op.”
IO Pages, Vette Krent

“Album Of The Week”
Betreutes Proggen 12/15

“Respect! Het Nederlandse viertal toont veel durf op dit debuut!”
Eclipsed Magazine (Ger) 8/10

“Sever is met recht niet alleen een uithangbord voor Inhalo zelf, maar ook voor het nieuwe label.”
White Room Reviews

“43 minuten van dromen, duisternis en plezier.”
Ave Noctum (UK) 9/10